Menu
Nog geen account? | Je wachtwoord vergeten?

Wijkverpleegkundige

Een wijkverpleegkundige is een HBO-opgeleide verpleegkundige die verantwoordelijk is voor de zorg aan mensen thuis in een bepaalde wijk of buurt. Ze werken nauw samen met de huisarts en andere zorgverleners in de eerstelijnszorg.

De taken van een Wijkverpleegkundige zijn onder meer:

De taken van een wijkverpleegkundige zijn divers en omvatten onder andere:

Waar werkt een Wijkverpleegkundige

Wijkverpleegkundigen werken voornamelijk bij thuiszorgorganisaties. Ze komen dus bij mensen thuis om de nodige zorg te bieden.

Wat verdient een Wijkverpleegkundige

Het maandelijkse inkomen van een wijkverpleegkundige hangt af van de werkervaring, opleidingsniveau en functie. De cao VVT bepaalt de minimumsalarissen. In 2024 bedraagt het bruto maandsalaris voor een wijkverpleegkundige met een mbo-4-diploma en 2 jaar ervaring € 2.734,- en met een hbo-v-diploma en 2 jaar ervaring € 3.144,-.

Aantal werkzaam in Nederland

In Nederland waren er in 2023 ongeveer 70.000 wijkverpleegkundigen werkzaam. In België waren dat er in 2022 ongeveer 35.000.

Welke opleiding heeft de Wijkverpleegkundige gevolgd

Om wijkverpleegkundige te worden, heb je een hbo-diploma verpleegkunde nodig. Er zijn verschillende opleidingen mogelijk, zoals:

Hoe lang duurt de opleiding tot Wijkverpleegkundige

De hbo-opleiding verpleegkunde duurt vier jaar. De deeltijdvariant duurt langer, doorgaans zes tot acht jaar. De versnelde variant duurt drie jaar, maar is alleen toegankelijk voor mbo-verpleegkundigen.

Het opleidingsniveau van een Wijkverpleegkundige is HBO.

Enkele wetenswaardigheden over de Wijkverpleegkundige

Extra informatie over de Wijkverpleegkundige

Andere benamingen:

Vacatures voor Wijkverpleegkundige

Op het moment zijn er geen vacatures voor Wijkverpleegkundige.

Bekijk alle vacatures